Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Мая Манолова: Ако ис...
Мая Манолова: Ако искате промяна, гласувайте<br>Защо никой не се изправи срещу Топлофикация?

Мая Манолова: Ако искате промяна, гласувайте
Защо никой не се изправи срещу Топлофикация?Информационен сайт "ДНЕС"

 

Защо никой не се изправи срещу Топлофикация?


"Живеем, гледайки бетон, дишаме мръсен въздух, в задръстване сме всеки ден. Няма детски градини и ясли. Искате ли още 4 години да живеем по този начин? Искате ли промяна? Ако да, направете своята крачка на 27 октомври, гласувайте", това заяви гражданският кандидат Мая Манолова по време на предизборния дебат, организиран от bTV. Уверено и сигурно тя изложи своите аргументи по проблемите на столицата.

 

"Защо нито една партия не се изправи срещу Топлофикация? Защо никой не говори за един от големите монополисти, който скоро ще се превърне в дружество като Софийска вода - компания, която тормози хората?", попита Манолова своите опоненти. За съжаление обещанията, дадени от Борислав Игнатов, кандидат на "Демократична България" бяха неясни и вели. Той измести темата, за да не бъде притиснат от неудобните въпроси на Манолова.

 

Водещите кандидати за кметския стол на София премериха сили

 

Йорданка Фандъкова, продължи да твърди, че Столична община се е справила с всички неразбории. И според нея решението за всички проблеми не е в налагане на санкции, контрол и глоби, а поредното безсмислено преструктуриране на дирекциите в градския съвет. Тя призна, че ремонтите на улици и площади са един от огромните провали на нейното управление. "Госпожо Фандъкова, ще чакате ли гаранцията на Цариградско шосе да изтече, за да може да поръчате още един ремонт на ремонта", попита кандидатът на "Спаси София" Борис Бонев. Кметицата не успя да даде адекватен отговор. По време на дебата стана ясно и, че твърденията ѝ за пълна промяна на екипа на Общината са лъжа. "Вие работите с едни и същи хора. За каква смяна на екипа става въпрос?", допълни Бонев. Той обаче не даде конкретно решение на проблемите с ремонтите. Според него единствената мярка, която може да се вземе е държавните чиновници да преминат през поредно безсмислено обучение. Единствено Мая Манолова твърдо заяви, че ще поеме лична, персонална отговорност, ако някой от ремонтите не е сполучлив. Манолова попита сега действащия кмет защо договорите със строителните фирми са сключени така, че да не могат да се прекратяват, дори те да се провалят в изпълнението на задълженията си.

 

Не бе подминат и болезнения въпрос с липсата на детски градини. "До края на моя мандат ще изградя 35 детски градини и ясли, като се вземат терените, предназначени за това", категорична беше Манолова.

 

"Трафикът в София може да се облекчи с изграждането на буферни паркинги, както и със свързването на връзки между кварталите", кратко и точно обясни гражданският кандидат, попитана каква е нейната концепция за справяне с вечните задръствания, които мъчат града. Някои от идеите на опонентите ѝ бяха свързани с подобряване системата на светофарите. Йорданка Фандъкова пък призова гражданите да слязат от колите си, но не даде никакви предложения как да стане това. Решението на "Спаси София" бе да обложат с допълнителни данъци по-старите автомобили.

 

Проучване на bTV показа, че само в един квартал в София хората дишат чист въздух - факт, който от Общината се опитаха да скрият. "Превишенията на фините прахови частици вече са факт. Мобилната станция на Столична община е една стара ръждясала Лада, която не работи. До момента госпожа Фандъкова и нейният екип се опитват да ни убедят, че се борят с проблема като подменят печките на хората, които се отопляват с твърдо гориво. Но... до момента са подменени само 30 печки", възмути се Манолова.

Кандидатът на ВМРО Ангел Джамбазки популистки обясни, че единствената причина за замърсяването на столицата са ромските гета, в които се горят гуми. Той обеща да ги събори без да каже на какво основание ще направи това. Мая Манолова го контрира, че законите важат за всички и трябва да се събарят както гетата, така и небостъргачите, ако са незаконни. Припомняме, че през последните месеци се разразиха поредица от скандали, свързани с незаконни постройки на хора, близки до правителството на ГЕРБ в коалиция с ВМРО, НФСБ и Атака.

 

Горещи страсти се разгоряха по време на кръстосания огън - последната част от дебата, организиран от националната телевизия. Йорданка Фандъкова отказа да зададе своя въпрос към Мая Манолова, изплашена, че отново ще бъде уличена в лъжа. Ангел Джамбазки попита кандидатът на "Спаси София" защо непрекъснато си приписва заслуги за дейности, извършени от Общината. Борис Бонев пък запита кметицата колко време ще ѝ е необходимо да изпълни обещанията, дадени още през далечната 2011 година.

 

"София не се нуждае от хаос. Разчитам на софиянци да продължим развитието", клиширано завърши Йонданка Фандъкова. Борислав Игнатов пък обясни, че знае "как да оправи София", а популистът Джамбазки отново отвори темата за ромските гета като единствен проблем на столицата.

 

Единствено гражданският кандидат Мая Манолова призова към промяна.

 

Остри престрелки в последния тв дебат за кметското място в София

 

"Дебатът за София" - в снимки  (ГАЛЕРИЯ) 

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Гражданският защитник: Промяната ще се случи и София ще стане такава, каквато заслужаваме

Дебатът по Нова: Мая Манолова разби модела на корупцията в управлението София!

Дебатът по БНТ: Мая Манолова с 30 секундно мълчание, в знак на солидарност с недопуснатия Борис Бонев (ОБНОВЕНО)

Куцо, кьораво, сакато като чуе кмет... и вижда злато

Не я искаме вашата промяна, г-жо Фандъкова! Чакахме я 12 години... 

Гражданският канидат: Интересно, какво ли се е променило?! 

Мая Манолова: При мен, всички проблеми имат решение!

 

 

 

 


115200