Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Мая Манолова: Ще раб...
Мая Манолова: Ще работя с всички съветници. И с г-жа Фандъкова, която води листата на ГЕРБ!

Мая Манолова: Ще работя с всички съветници. И с г-жа Фандъкова, която води листата на ГЕРБ!Ще работя с всички общински съветници, не само с една група. И с г-жа Фандъкова, която води листата на ГЕРБ.

Това обяви в предаването "Плюс - минус" по Нова телевизия гражданският кандидат за кмет на София Мая Манолова.

"Когато става дума за конкретни решения, аз не смятам, че ще се намери общински съветник, който да гласува срещу интересите на столичани”, посочи тя.

„Хората не се интересуват от това какво ще си кажем ние с Фандъкова. Те се интересуват от това как ще се решат техните проблеми”, продължи Манолова.

Няма да допусна провеждане на обществени поръчки, които да предопределят крайния победител. Това е против честната конкуренция, бе категорична тя.

Г-жа Фандъкова досега не е поела отговорност за нищо, посочи Манолова.

Влязох в политиката с два имота, в момента също имам два имота, каза тя. А в отговор на обвиненията, че е придобила жилищата си на цени под пазарните, Манолова каза, че е предоставила мненията на двама независими консултанта на автора на разследването за жилищата й - сайта "Бивол".

"Твърди се, че г-жа Фандъкова не си е платила местните данъци", коментира Манолова. И добави: "Тези мои 2 имота са публично декларирани, те са известни, анализирани. Влязох във властта през 2005-а година с два имота. В момента имам 2 имота, апартамент от 96 квадрата в кв. "Хладилника" и адвокатска кантора, която е купена с кредит".
Относно финансирането на кампанията й, Мая Манолова каза: "Може да видите на сайта на Сметната палата и кампанията пълен списък с дарителите, преведените суми и направените разходи. Това е динамичен процес, в който последните внесени суми може и да не бъдат отразени на секундата".

Скоро въздуха ще има цвят и мирис, заяви Манолова. Тя обяви, че борбата за чистота на въздуха е нейн основен приоритет.

Заради лошото качество на въздуха скоро ще тлащаме три пъти, посочи тя. И обясни, че първо ще бъдат платени санкциите, наложени на страната заради мръсния въздух, на второ място ще бъдат предприети необходимите мерки и на трето, заболелите ще плащат и за лекарства.

Манолова обяви, че като кмет ще ограничи свободния достъп до стари губи и стари дрехи, които сега често се използват за отопление. Кандидат-кметът каза, че това може да стане като общината събира тези дрехи и гуми, които вече не са необходими на търговците.

Медии, близки до властта не спират с черната кампания срещу мен, обяви гражданският кандидат за кмет на столицата в началото на разговора в студиото.

Когато критикувам, го правя с числа и факти, а не лично, изтъкна емоционално Манолова. Тя каза, че въпреки това, кампанията й върви "с настроение", че се опитва да не обръща внимание на мръкотията, която се излива върху нея. Ударите не са безадресни, каза тя и посочи авторите й - от екипа на кандидата на ГЕРБ Йорданка Фандъкова.

Мая Манолова каза, че когато е решила да се кандидатира, е взела това решение трудно, но осъзнато.

Можех да си стоя омбудсман и си пазя комфорта, но предпочетох да защитавам гражданите от друга позиция, посочи тя.

„Моята кампания върви с пълна сила, срещам се с хора, слушам ги, чувам техните проблеми, решавам някои от тях. Все още не съм загубила инстинкта си на омбудсман. Всъщност кметът е този, които е най-близо до функцията на омбудсмана”, каза още Манолова в студиото на "Плюс-Минус".

„В рамките на кампанията представих основни акценти от моята програма, която е писана в рамките на 1 месец. С екипа ми предлагаме решения по всяка една от важните за столичани теми”, посочи още тя.

 

Източник: www.epicenter.bg

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА: 

Дебатът по Нова: Мая Манолова разби модела на корупцията в управлението София!

Мая Манолова: Един от най-големите проблеми на София в културен аспект са недостатъчното популяризиране на културните събития в града

Дебатът по БНТ: Мая Манолова с 30 секундно мълчание, в знак на солидарност с недопуснатия Борис Бонев (ОБНОВЕНО)

Гражданският канидат: Интересно, какво ли се е променило?!

Мая Манолова: При мен, всички проблеми имат решение!


115129