Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Мая Манолова призова...
Мая Манолова призовава хората да гласуват за промяна! (ОБЗОР)

Мая Манолова призовава хората да гласуват за промяна! (ОБЗОР)Информационен сайт „ДНЕС“

 

Гражданският кандидат за кмет на София Мая Манолова благодари на тези, които които я подкрепиха и бяха заедно с нея в битката за справедливост. "Горда съм и ви благодаря, че въпреки провокациите, ударите под кръста и черните акции, преминахме през тази кампания по-силни и по-уверени, че промяната ще се случи и София ще стане такава, каквато заслужаваме – почтен град, зелен град, умен град, град, в който не е лукс и привилегия децата ни да ходят на детска градина, в който въздухът е чист, а не с цвят, мирис и вкус, в който кварталите не са периферия, в който не прекарваме една трета от живота си в задръствания, в който общината не е обърнала гръб на гражданите си, в който хората нямат бетон пред домовете си, в който честните предприемачи не са поставени на колене и не са подложени на рекет. Град, в който Витоша е истински достъпна, а гледката към нея не е закрита от небостъргачи"

 

Промяната идва за София 75 #АзОтговарям

 

В предаването "Плюс-Минус" по Нова телевизия гражданският кандидат, обяви че ще работи с всички общински съветници, не само с една определена група, в това число и с Йорданка Фандъкова, която води листата на ГЕРБ. Все пак Манолова изрази възмущението си от досегашното управление на столицата. По думите на гражданския кандидат Фандъкова е абдикирала от отговорност във всяко отношение. 

 

Вижте целия разказ на Мая Манолова, в предаването "ПЛЮС-МИНУС" 

 

Днес Манолова бе и на среща с граждани и експерти, с които обсъдиха състоянието на Топлофикация". Кандидат-кметът на гражданите представи мерките от програмата си, засягащи проблема. "През последните 14 години липсваше активна политика от страна на столичния кмет и от страна на Столичния общински съвет за решаване на проблемите на дружеството, както и за защита на гражданите от рекетьорското отношение на "Топлофикация". Става въпрос за високите сметки, неоправдано увеличаване на цената на парното, неразбираемите фактури и начина, по който дружеството прибира задълженията си“, заяви тя.


Също така припомни и за писмото, което "Булгаргаз" е изпратило до Столичната община в началото на октомври тази година, в което ясно се казва, че ако "Топлофикация" не се разплати до края на ноември, ще последва спиране на доставките на природен газ не само в София, но и в цялата страна.

В последния телевизионен дебат за кметското място в София гражданският кандидат заяви, че правилата важат еднакво за всички. И за незаконните цигански гета, и за небостъргачите, ако те са незаконни. Тя подчерта и значимостта на проблема с мръсния въздух в града. По думите ѝ, Столичната община ужасно е закъсняла с признаването на този проблем, както и с взимането на мерки за справяне с него. От всички участници в дебата единствено Манолова призова към промяна. 

 

Остри престрелки в последния тв дебат за кметското място в София

 

"Дебатът за София" - в снимки  (ГАЛЕРИЯ) 

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Гражданският защитник: Промяната ще се случи и София ще стане такава, каквато заслужаваме

Дебатът по Нова: Мая Манолова разби модела на корупцията в управлението София!

Дебатът по БНТ: Мая Манолова с 30 секундно мълчание, в знак на солидарност с недопуснатия Борис Бонев (ОБНОВЕНО)

Куцо, кьораво, сакато като чуе кмет... и вижда злато

Не я искаме вашата промяна, г-жо Фандъкова! Чакахме я 12 години... 

Гражданският канидат: Интересно, какво ли се е променило?! 

Мая Манолова: При мен, всички проблеми имат решение!

 

 

 

В речта си пред Инициативния комитет Мая Манолова заяви: „София в момента няма кмет! София от години има само изпълнителен директор”

 


Мая Манолова за високите сметки на Топлофикация 

 

 


115204