Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Майка на бит от поли...
Майка на бит от полицаи на протеста: Гаврили са се с децата, стъпвали са върху тях, правили са селфи, снимали са разголено момиче

Майка на бит от полицаи на протеста: Гаврили са се с децата, стъпвали са върху тях, правили са селфи, снимали са разголено момичеОпитах се да погледам клиповете, не издържах. Моят син дори не помни, че е бил на протеста. Но другото момче си спомня много добре какво се е случвало под колоните.

Всички видяхме как те (полицаите) влачат невинни хора, пребиват ги, но това не е най-лошото. Знаете ли кое е най-лошото? Те са се гаврили с тези деца. Зад колоните, под Министерски съвет те са стъпвали върху тези деца с лица към земята. Правили са си селфи. 

Имало е едно момиче с потниче, чиято презрамка е била разместена, разголила гърдата му. Те са го снимали. Те са го галили по главата.

Можете ли да си представите? Аз още не мога да го преглътна. И това са хора на реда! Аз съм в шок, тотален шок.

Шест човека да скачат върху него, да го блъскат!

Това разказва тази сутрин майката на 29-годишния Димитър Педев. Той е един от битите от полицаи в края на протеста в късните часове на 11 юли.

Юлия Педева преживява две безсънни денонощия, в които не знае какво се е случило с момчето ѝ и го търси. Той не отговаря на обажданията, от един момент нататък телефонът му е изключен. Никой не ѝ казва, че е в "Пирогов". Разбира от новините, че там са настанени двама бити от униформени, а единият е 29-годишен. В полунощ в събота срещу неделя се обажда и пита дали името му е Димитър Педев. Питат за ЕГН-то. Потвърждават, че е майката. "Да, имаме пациент с такова име." 

"Никой не ме потърси. Никой не се свърза с никой от близките му. Повдигнато е обвинение. Назначен е служебен адвокат. Днес в 9 ч се гледа това дело. Той няма никаква възможност дори да се защити. Съвсем случайно го откривам в "Пирогов". Нали разбирате шока, който съм изживяла?"

По телефона от "Пирогов" не казват нищо повече: информация по телефона за състоянието не дават.

 

В този момент Юлия не е в София. Събужда приятели и те шофират през нощта. В 2 след полунощ вече са в болницата. Отново не получава информация. Моли настоятелно и ѝ казват: "Да, стабилен е. Контактен е".

С тази мисъл изкарва до неделя сутринта, когато вижда сина си. 

"Състоянието, в което го видях, е непоносимо за една майка. След сътресение на мозъка. Има огромен хематом на лявото си око. По ръцете, краката...

За мой ужас на сина ми е повдигнато обвинение.

Окован е в белезници на леглото. Пазят го двама полицаи като най-големия престъпник", казва майката.

 

Занесла му чисти дрехи, за да се преоблече. Полицаите влезли с него и в тоалетната.

Синът ми няма никакви провинения. Работи в медия. Млад, интелигентен човек. Всеки пита: "Как е възможно? За Митко ли говорим? Това слънчево момче, което не е способно на никаква агресия?!"

"Разбира се, че ще търся правата си, каквото и да се случма - уверено казва майката в края на разказа си. - Това е нарушаване на човешките права!"

 

Източник: https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА: 

Появиха се нови кадри от бруталния побой на Евгени Марчев 

Момчето, пребито от полицията вчера, е в тежко състояние. Единствено Радев се е обадил на семейството 

Баща: Полицията помля от бой сина ми снощи на протеста

Ден пети: Протести за ОСТАВКА на правителството!Днес, понеделник от 17 ч. всички ЗАЕДНО при фонтана пред Президентството!ДА ЗАЩИТИМ ДЕМОКРАЦИЯТА!

Българи, тези дни пишем история. Тези дни ще вземем решения не само за нас, за нашите деца, но и за България

Боко, ход нямаш! Zero. Zero. Zero. Каскет, един верен ход имаш – да арестуваш Бойко Борисов незабавно!

Ден 4: Протестът вече е много, много по-голям от събота! Огромни демонстрации за оставките на Борисов и Гешев (СНИМКИ И ВИДЕО)

Петър Бояджиев: Борисов не може да управлява тези хора

О-С-Т-А-В-К-А! (ВИДЕО)

Снимка на пребития студент взриви Фейсбук. Родителите му: Полицаи са го тормозили и в болницата 

 

Снимка на пребития студент взриви Фейсбук. Родителите му: Полицаи са го тормозили и в болницата 

 

 

 


130305