Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Манолова: Наследство...
Манолова: Наследството на Фандъкова ни оставя

Манолова: Наследството на Фандъкова ни оставя "Топлофикация" във фактически фалитИнформационен сайт "ДНЕС"

 

Гражданският кандидат за кмет на София Мая Манолова, бе на среща с граждани и експерти за състоянието на „Топлофикация“, където тя представи мерките си в програмата по въпроса.
 „Притеснително е мълчанието от страна на Столичната община по отношение на общинското дружество Топлофикация. През последните 14 години липсваше активна политика от страна на столичния кмет и от страна на Столичния общински съвет за решаване на проблемите на дружеството, и за защита на гражданите от рекетьорското отношение на Топлофикация. Става въпрос за високите сметки, неоправдано увеличаване на цената на парното, неразбираемите фактури и начина, по който дружеството прибира задълженията си“, заяви още Манолова и подчерта, че „на заседанията на КЕВР за определяне на цената на парното и за приемането на различни нормативни документи никой от Столичната община или от Столичния общински съвет не е взел отношение“, каза гражданският защитник.
Тя, също така припомни и за писмото, което „Булгаргаз“ е изпратило до Столичната община в началото на месец октомври, и което казва ясно, че ако Топлофикация не се разплати до края на месец ноември, ще последва спиране на доставките на природен газ не само в София, но и в цялата страна.
Според Манолова другото притеснително е, че Столичната община не е взела отношение относно новите правила в Наредбата за топлоподаване, с които гражданите сами ще определят процента „Сградна инсталация“.
„С това си действие държавата си изми ръцете и прехвърли цялата отговорност за тази сложна тема върху гражданите, и няма никаква реакция от Общината. Ще подкрепя гражданите да атакуват наредбата пред Административния съд в частта, в която те (гражданите) да определят сградната инсталация, и методиката, която е предвидена, която вече веднъж беше отменяна“, категорично заяви тя.
Гражданският кандидат за кмет на столичани обясни още, че първото нещо, с което ще започне, като стане кмет, е да се направи пълна ревизия на Топлофикация за установяването на финансовото му състояние и прекратяване на договора за частно изкупуване и продажба на ток. Ще се въведе сключване на договори между гражданите и топлинните счетоводители, а не както досега – между топлинния счетоводител и Топлофикация.
„Ще прекратим всички неизгодни договори за външни услуги. Ще оптимизираме програмата за ремонтни дейности на Топлофикация. Ще провеждаме публични обсъждания с експерти за стабилизиране на дружеството“.
Така завърши своето изказване Мая Манолова.

 

Мая Манолова за високите сметки на Топлофикация 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Гражданският защитник: Промяната ще се случи и София ще стане такава, каквато заслужаваме

Дебатът по Нова: Мая Манолова разби модела на корупцията в управлението София!

Дебатът по БНТ: Мая Манолова с 30 секундно мълчание, в знак на солидарност с недопуснатия Борис Бонев (ОБНОВЕНО)

Куцо, кьораво, сакато като чуе кмет... и вижда злато

Не я искаме вашата промяна, г-жо Фандъкова! Чакахме я 12 години... 

Гражданският канидат: Интересно, какво ли се е променило?! 

Мая Манолова: При мен, всички проблеми имат решение!

 


Мая Манолова се среща с проблемите на жителите на блок 256 в ж.к. Надежда

 

  


115168