Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / МОЯТА СПРАВЕДЛИВОСТ*...
МОЯТА СПРАВЕДЛИВОСТ*: Движение „ДНЕС“ в действие след сигнал на граждани във Варна!

МОЯТА СПРАВЕДЛИВОСТ*: Движение „ДНЕС“ в действие след сигнал на граждани във Варна!Стартираната от „ДНЕС“ национална инициатива „МОЯТА СПРАВЕДЛИВОСТ“ набира все по-голяма скорост. Активистите на Движението работят по сигнали от цяла България, като гражданите насочват вниманието ни към различни проблеми, за които се наблюдава бездействие на местната и държавна власт.

Сред множеството сигнали е този на жители на Варна, които алармираха, че подлезът на автогара Варна е на тъмно и без осветление през последните месеци.

Гражданско Движение „ДНЕС“ се зае своевременно със случая, като веднага бе подаден сигнал до р-н "Младост."

В отговора от общината бе посочено, че знаят за проблема, а осветление няма, защото вандали са отрязали кабела.

Очаква се да се направи основна рехабилитация на подлеза, като преди 4 дни Общинският съвет е взел решение светлият отвор на всеки подлез да е минимум 4 метра.

„Знаете, че в подлеза на Автогарата има магазинчета, които стесняват този отвор - може би около 2 м остават за минаване. Ще се изчака 14 дневния срок, за да влезе решението в сила, ако няма обжалване. След което търговските обекти ще бъдат премахнати и ще се направи рехабилитация на подлеза“, четем още в обяснението.

Двежение „ДНЕС“ ще следи отблизо развитието на случая, като ще използва всички законови лостове, за да доведе проблемът до неговото разрешение.

Ако и вие имате сходен или друг проблем във вашата община, свържете се с нас на office.dnes.bg.org@gmail.com, чрез съобщения на нашите Фейсбук страници – централна и регионални - във всеки областен град. Обаждайте се и на нашия безплатен горещ телефон - 02/ 843 53 56.

РАЗКАЖЕТЕ НИ ЗА ПРОБЛЕМИТЕ СИ!!!

 

Гражданско Движение „ДНЕС“ стартира национална инициатива „МОЯТА СПРАВЕДЛИВОСТ“. Идеята е продължение на мониторинга на местната власт, осъществяван от Движението от 2008 г. Пишете ни за всяка несправедливост и неразрешен проблем! Изпращайте всичко на office.dnes.bg.org@gmail.com, чрез съобщения на нашите Фейсбук страници – централна и регионални-във всеки областен град. Обаждайте се и на нашия горещ телефон - 0877 690 874. Очакваме ви! Промяната започна! Подкрепете я с вашата гражданска и непримирима позиция! Да покажем, че ИМА ТАКЪВ НАРОД!

 

*МОЯТА СПРАВЕДЛИВОСТ

 

 

 

 


44940