Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Ниското заплащане на...
Ниското заплащане на труда е най-големият проблем на жителите на Ловеч според анкета на „ДНЕС”

Ниското заплащане на труда е най-големият проблем на жителите на Ловеч според анкета на „ДНЕС”Ниското заплащане на труда се очерта като основен проблем за жителите на Ловеч според резултатите от проведената анкета на Гражданско движение „ДНЕС“ – Ловеч.

В националната инициатива на Движението, която традиционно се провежда във всички областни градове под надслова „Да изберем и решим заедно проблемите на нашата община” се включиха 103 граждани. 40 на сто от анкетираните посочват ниските заплати  като най-сериозен проблем пред развитието на Ловеч. На второ място посочват безработицата (15 на сто).

Еднакъв е процентът на анкетираните (12 на сто), които виждат проблем в подръжката на материалната база на училищата и в бездомните кучета.

Сред по-малките проблеми на града са демографският срив ( 5%), липса на инвестиции (5%), липса на спортни площадки (5%), необходимост от ВУЗ в града (3%) и проблемите със сметосъбирането и снегопочистването (3%).

Доброволците на „ДНЕС” са направили и допълнително допитване до съгражданите си, отнасящо се до начина, по който те се информират за случващото се в общината и за взаимодействието им с местните власти.

Според резултатите от анкетата, 51 на сто от ловчанлии се информират за случващото се в общината чрез медиите, а 29 на сто – от обявите в сградата на Общината. 20 % от анкетираните търсят други източници за информация. 10 на сто от анкетираните са заявили, че не проявяват интерес към действията на местната власт.

На въпроса „Следите ли дейността на Община Ловеч?” 52 % от анкетираните отговарят „да, редовно”, а 35 на сто се интересуват за важните събития в града. Малък е процентът на анкетираните, които не проявяват интерес към работата на общината: 3 на сто се интересуват само от проблеми, които биха ги засегнали лично, а 10 на сто не проявяват интерес.

След 25 октомври, когато са изборите за местна власт, новите управници ще бъдат запознати с резултатите от анкетата. Доброволците на „ДНЕС”-Ловеч се надяват съвместно да намерят най-добрия път за разрешаване проблемите на града.


6644