Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Омбудсманът Мая Мано...
Омбудсманът Мая Манолова и ”ДНЕС”-Видин обсъдиха законността на винетните стикери

Омбудсманът Мая Манолова и ”ДНЕС”-Видин обсъдиха законността на винетните стикериОмбудсманът Мая Манолова се срещна с представители на гражданското общество при посещението си във Видин.

 

Областният координатор на „ДНЕС” изрази недоволството на съгражданите си от новата политика на правителството при определяне цената на винетните стикери, както и намерението на гражданските организации във Видин да оспорят законността на винетките в съда. Според тях Агенция „Пътна инфраструктура” е нарушила закона, защото не е публикувала в Държавен вестник образците на новите стикери.

 

„Няма как да плащаш нещо, когато срещу него не получаваш никаква услуга, това е абсурдно просто”, коментира Красимир Михайлов от „ДНЕС” – Видин.

 

 „За съжаление, трябва да кажа, че моето мнение като юрист е, че това не може да служи като основание на незаконност на новите винетки и на новите цени на винетките”, заяви омбудсманът на България Мая Манолова. „Хората имат право да знаят как се харчат техните пари, тоест да е ясно от събраните пари за винетки в кои региони, какви пари ще отидат и кои пътища ще бъдат ремонтирани”, коментира още омбудсманът на България Мая Манолова.

 

Организацията на „ДНЕС” във Видин връчи на омбудсмана Мая Манолова и писмо, в което се поставят важни за видинчани и гражданското общество въпроси: начинът на провеждане на референдумите;  тясната обвързаност на медиите с властта; липсата на излагане на цялата истина за т.нар. енергийна борса и отражението върху крайния потребител; високите цени на услугите на мобилните оператори; поставянето на партийните интереси пред гражданските при управлението на града; безхаберното отношение към паметниците на културата в областта; дискриминацията при пенсионирането на учителите и ред други наболели проблеми (пълният текст на писмото вижте по-долу в прикачения файл).

 

ВИДЕО


8458