Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

Петър Чолаков: Борисов да поиска оставката на Иван Гешев

Петър Чолаков: Борисов да поиска оставката на Иван ГешевБорисов е показал, че има 9 живота. Не ги е изхарчил още всичките. Може да поиска оставката на главния прокурор. Нека не бъдем наивни, Гешев трябва да се съобразява с някакви политически реалности. Той не се е озовал там с дизеловия си двигател по пътя към Луната. Една оставка на Иван Гешев ще поуспокои хората.


Това заяви политологът Петър Чолаков в предаването "Лице в лице" по бТВ.

 

Борисов да се обърне към българския народ, към българските граждани, щом твърди, че няма с кого да говори. Христо Иванов сложи пръст в раната. От години се знае, че ДПС е като проказа във властта. Българските турци и ДПС не са едно и също нещо. Голяма част от българските турци живеят много скромно и вероятно за първи път виждат сараите на Ахмед Доган.

 

Тези приказки на Борисов, че без тях не можем, сме ги слушали толкова пъти. Вижте класациите за корупция в публичния сектор, вижте класациите за свобода на медиите. Не може да ни плашат с призраците на ДПС и БСП.

 

Никой не оспорва, че Борисов е избран законно, но от тук нататък той трябва да отговаря на определени въпроси. Например: Защо прокуратурата действа така? Защо министър Данаил Кирилов не посочи кандидат за главен прокурор? Така не способстваха ли управляващите  за избора на Гешев?

 

Няма значение кой е сложил Гешев там, защото той се превърна в трън в петата и на тях, защото с непремиерните си действия започна да вреди и  на тях.

 

Проблемът не е в г-н Гешев, а в ДНК-то на модела на управление, моделът на ГЕРБ.

Очевидно е, че има протестите, които се увеличават. Това е част от демократичния процес. И в Лондон да отидете там има хора, които редовно си протестират. Но тук става въпроси за системни проблеми.

 

Относно усещането на ОФ Чолаков сподели, че самият той ходи на протестите.

Ходя на тези протесит, като гражданин и политолог. Мен не ме интересува какви политици има на тези протести. Там има хора, които им е писнало да бъдат лъгани и да има проблеми, които от години стоят на масата. Не ме интересуват лидерите, които са там, но самият факт, че хора с толкова различни политически симпатии са се събрали, показва, че е мината някаква граница.

 

Нека видим какво ще  стане и да не предричаме фрустрация. Има неща, които се случват – падна охраната на Пеевски и Доган.
Политиците не са злото, а това, че ние си ги създаваме с търпимостта си и овчедушието си.

 

 

Източник: https://frognews.bg/

 


130381