Гражданско Движение ''ДНЕС''

Спорт и любопитно

Начало / Актуално - Спорт и любопитно / Погнаха и Федерер за...
Погнаха и Федерер заради коронавируса (Снимки)

Погнаха и Федерер заради коронавируса (Снимки)Световният номер 1 в тениса Новак Джокович бе критикуван свирепо заради веригата му Adria Tour, от която тръгна зараза с коронавирус в Сърбия и Хърватия. Един от пострадалите бе българската звезда Григор Димитров. 

Сега наред е емблемата на тениса Роджър Федерер.

Испанският тенис журналист Хосе Морон от портала Punto de Break разпространи чрез профила си в туитър фотоси, на които се вижда, че швейцарецът се  снима с фенове без да носи маска и да спазва дистанция от тях.

„Грешка“, пише Морон към поста си.

 Погнаха и Федерер заради коронавируса (Снимки)

"Ситуацията далеч не е същата. Роджър не е организирал турнири, при които участниците са дни наред заедно. Освен това той не се прегръща с други тенисисти и не танцува в клуб. А рискът от използване на чуждо средство за писани при раздаване на автографи е много малък", гласи един от коментарите на последовател на Морон.

"Всъщност ситуациите трудно може да се сравнят. Около дузина фенове не е същото като хиляди зрители по трубините, посещения на клубове и партита. Всяка стъпка на звездите се следи отблизо и звездите бързо може да бъдат поставени под огън", пише в коментара си швейцарският вестник "Блик".

Погнаха и Федерер заради коронавируса (Снимки)

 

Източник: https://www.24chasa.bg/

 

 

 

 

 


130209