Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Поредица от срещи с ...
Поредица от срещи с местната власт в Разградско

Поредица от срещи с местната власт в РазградскоЕдна от целите на ГД „ДНЕС„ е да изразява открито гражданските си позиции по наболели актуални проблеми не само в национален план, а и да има реална възможност да участва активно в обсъждането и вземането на решения от местен характер.

В този смисъл, ГД „ДНЕС„ Разград вижда в лицето на кметовете на общините и на председателите на общинските съвети в областта не само съмишленици , но и гаранти за ефективността на диалога с гражданското общество.

В тази връзка ГД „ДНЕС„ Разград започна поредица от срещи с избраните кметове и председатели на общински съвети. До този момент такива срещи, на които в делови порядък са осъдени местните проблеми, както и виждания за наши съвместни конкрени бъдещи действия са проведени с  г-жа Милена Цанева - председател на Общински съвет Разград, с г-н Айхан Хашимов - кмет на община Лозница и с г-н Бейсим Басри - кмет на община Исперих - основно това са икономическото състояние, трудовата заетост,  големия процент на безработица (за Лозница 26,62 %, за Исперих 24,5 %) и какви мерки ще се предприемат за намаляване на % на безработицата и за привличането на местни и чужди инвеститори. В Лозница например, общината поощрява хората с развитие на селското стопанство и по-специално със засаждане и отглеждане на малинови насаждения и производство на пчелни кошери. След новогодишните празници предстои провеждане на подобни срещи и с останалите кметове на общини от областта.

Предприехме тази инициатива защото вярваме, че пътят към успешното реализиране на местните инициативи минава през ефективното гражданско сътрудничество и контрол.

 


958