Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Протестите на медици...
Протестите на медицинските сестри продължават - нито едно от исканията им не е изпълнено

Протестите на медицинските сестри продължават - нито едно от исканията им не е изпълненоНа 11 септември те ще се съберат пред Министерски съвет

Протестите на медицинските сестри ще продължат, защото нито едно от досегашните им искания не е изпълнено. Това заяви в предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт" на БНР един от организаторите на протестите - Димитрия Димитрова. 

“Нови искания няма да има, защото нито едно от старите не е изпълнено. По колективен трудов договор минималната заплата трябва да бъде 950 лв. Това е осъществено само където има сключен колективен трудов договор (КТД). За жалост на повечето места няма сключен КТД и няма как да се достигнат тези суми, а да не говорим, че нашето искане е за две минимални работни заплати за България, което за момента е 1120 лева,“ заяви Димитрова. 

Димитрова допълни, че според нея допълнително отпуснатите средства за заплати на много места са били изхарчени за погасяване на стари задължения и битови разходи на болниците. 

На 11 септември от 11 часа медицински сестри ще протестират пред сградата на Министерския съвет.

 

Източник: http://epicenter.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Медицинските сестри - на протест на 11 септември, полицаи и пожарникари ще подкрепят

С вас сме! >> Медицински сестри протестират срещу уволнението на колега (СНИМКИ)

Какво здравеопазване, когато цялата ни държава е болна?! Плащаш или гърмиш! Но дори и когато плащаш... пак може да умреш

 

 

 


 111270