Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / С вас сме! >> Медици...
С вас сме! >> Медицински сестри протестират срещу уволнението на колега (СНИМКИ)

С вас сме! >> Медицински сестри протестират срещу уволнението на колега (СНИМКИ)Медицински сестри протестират срещу дисциплинарното уволнение на колегата си Мая Илиева,която беше медицинска сестра в болница "Токуда". Протестиращите са пред бариерите на паркинга на лечебното заведение, тъй като територията пред болницата е частна собственост и протестът не е разрешен, обясни медицинската сестра Елена Донева.

 

медицински сестри протест
БГНЕС

 

Протестиращите изразиха тревогата си и от това, че имунитетът на Мая Илиева като синдикален лидер е бил сваленбез тя да бъде изслушана и без възможност за защита, което според тях показвало, че не могат да очакват защита от КНСБ.

Предстои създаването на синдикална организация на съсловието.

 

медицински сестри протест
БГНЕС

 

Илиева има 12 години стаж в реанимацията в болница "Токуда", обучила е сестри в нея, никога не би застрашила живота на пациент с действие или бездействие, както е описано в заповедта й за уволнение, подчерта Донева.
 
По думите й един от основните проблеми на съсловието е работата на осемчасови смени вместо на седемчасови, работата на две места и ниското възнаграждение.
 
Планират се протести и в други градове в страната, а на 10 септември се очаква национален протест, каза още Донева.

 

БГНЕС

 

 БТА

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://dariknews.bg/novini/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:109343