Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Сашо Диков: Брюксел ...
Сашо Диков: Брюксел извади дебелия край на тоягата за България (ВИДЕО)

Сашо Диков: Брюксел извади дебелия край на тоягата за България (ВИДЕО)Диков заяви, че часове наред е гледал дебатите в Европарламента в началото на седмицата

"Ние бяхме свикнали на брюкселските словесни дантели по адрес на България, само че вече извадиха дебелия край на тоягата." Това заяви водещият на предаването "ЕвроДикоФ" - Сашо Диков, в ефира на предаването "Делници", което се излъчва по ТВ Евроком.

"Тоягата е изключително здрава и за пръв път в Брюкселския парламент се изговориха такива зловещи неща за една държава, каквито никога не са се изговаряли.", допълни той.

Диков заяви, че часове наред е гледал дебатите в Европарламента в началото на седмицата.

"Всичко вървеше много добре, докато не дойде точката за България. Излезе Вера Йоурова да говори за върховенство на закона, свобода на медии, Гешев, прокуратура и тн. и изведнъж ѝ спря микрофонът. Няма микрофон.", изрази своето учудване водещият на "ЕвроДикоФ".

"Най-кошмарното бе, когато ирландската депутатка Клеър Дейли, която направи най-острото изказване на комисията "Либе", нямаше превод. Това е същата депутатка, която по време на дискусията каза, че Гешев и Борисов са бандити и тогава преводачката не преведе това нещо. Дали се уплаши или не? Не посмя да каже'', заяви още журналистът.

Сашо Диков е на мнение, че не прави чест на телевизиите, че са пуснали излъчването на дискусията без превод.

"Това, което каза Клеър Дейли едва ли е говорено по адрес на друга държава.", завърши Сашо Диков.

Целия разговор на Сашо Диков с колегата му Николай Колев, който бе в ролята на водещия, можете да изгледате след 28:00 във видеото:

 

Източник: https://fakti.bg/

 

 

 

 

 


138443