Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Седем причини да оти...
Седем причини да отидете на протеста „Системата ни убива“. Всички

Седем причини да отидете на протеста „Системата ни убива“. ВсичкиТекст за онези, които смятат, че протестите на майките на деца с увреждания не ги засягат

В понеделник, 30-и юли, в 17.00ч. на пл. "Народно събрание" майките на деца с увреждания, стоящи зад близо двумесечния палатков лагер под надслов „Системата ни убива“, правят пореден опит да съберат обществена подкрепа и да организират общ протест. 

Този текст е за всички нас, които смятаме, че това не ни засяга. Които не се кефим на патетичните им изблици. Които се дразним от партньорството им с "Шоуто на Слави". Които се съмняваме в подбудите им. Които отиваме на море. 

Системата е необратимо повредена и убива всички. И ако не я убием ние, тя ще убие нас. 

Ако живеете в София, но може би ви е трудно да излезете по-рано от работа в понеделник, или пък няма кой да вземе децата от градина, или това е последният ден преди отпуската, и имате да свършите 1846590 задачи и нямате никакво време... Намерете – това е единственото, което има смисъл да направите за тези майки, за децата им, за себе си, за своите деца и за всички нас, които все още обитаваме територията. Излезте и протестирайте заради незаконното строителство в града, заради недостигащите ясли и детски градини, заради мръсния въздух, който дишате и в момента, заради инсталацията за горене на боклук, която ще трови вас и децата ви, заради парите ви, които изтичат през тръбите на "Топлофикация", през дупките в асфалта и защото мафията се е превърнала в Система. Система, която убива.  

 
Бисер Петков: Хората с увреждания искат неща, граничещи с анархизъм

Ако живеете в друг град, трудно ви е да пътувате, еле пък в делничен ден, после няма транспорт обратно, на другия ден пак сте на работа, детето на всичкото отгоре е с някакъв стомашен вирус... Излезте и протестирайте, защото старите архитектурно значими сгради, създали облика на града ви през вековете, са оставени умишлено да се разрушат, за да отворят място за кооперацийка, построена криво-ляво от местния строителен магнат; защото 90% от децата в трите читави училища в общината заминават директно навън след завършването; защото началниците ви смятат за нормално да следят постове ви във фейса и ви държат сметка какво и за кого пишете; защото най-некадърните ви и морално ощетени съученици в момента заемат най-високите ръководни места в местната администрация, взимат решения за вашия и на децата ви живот и ги оправдават със Системата. Система, която убива.

 
Майките на деца с увреждания продължават с протеста. Законът за личната помощ отхвърлен

Ако живеете на село, но няма как да стигнете до столицата, защото освен транспорт, в момента го няма и пътят. Излезте и протестирайте, защото горските масиви в съседното землище са опоскани от промишлена незаконна сеч, коритата на близките реки не са почистени, язовирните стени не са укрепени, противопожарни хеликоптери не са закупени и всяко природно явление носи смърт; защото до населеното Ви място няма междуградски транспорт; защото единствената работа е във фирмите на сина на кмета, и там Кодекс на труда или какъвто и да е закон не важи – или изпълняваш, или оставаш без работа, без административни услуги, а може и без дом; заради избитите животни в ямболско, заради загиналите през зимата коне в Осоговско, заради съседа ви с огромния пикап – мутрата псевдо-земеделец, който къде с пари, къде със заплахи и рекет придоби хиляди декри и уби възможността за истински частен (и честен) бизнес на село. Сега той е Системата за вас. Система, която убива.

Ако имате деца, но те са здрави (да чукнем на дърво), класната на малкия е много мила млада жена, а в детската градина на щерката учителките са възрастни, но с чудесно отношеие, все ще се наредим някак, пък и какво искат тези жени – взимат големи помощи, ваш‘те деца като да са здрави да не ви е лесно, а и май не им е чиста работата... Не се заблуждавайте, няма да се наредите. Излезте и протестирайте, защото здравната система има сериозни пробойни и в България деца умират от предотвратими и/или лечими причини; защото децата, порастващи тук, са част от една от най-неграмотните нации в Европа, и не само това - биват „образовани“ и шлифовани в несъвместим с 21в. модел, който ще ореже крилете им и ще бележи необратимо тяхното бъдеще;  защото не сте ги питали искат ли света, който се каните да им завещаете, и тази Система. Система, която убива.

Ако нямате деца и в момента сте затънали в образование, кариера, развитие, нови възможности, защото светът е на длан, всяко желание е на ръка разстояние, и ако полагате усилия, ако работите здраво, ако сте компетентни и се раздавате, в крайна сметка няма начин да не успеете, дори тук, в България. Има начин. Излезте и протестирайте, защото шуробаджанащината е начин на живот, защото най-компетентните биват изместени от най-верните, защото когато средата се изгражда и модерира от невежи престъпници, знанието и ерудицията не са ценност; защото няма правила, а човеците нямат значение; защото утре няма да можете да отидете да отдъхнете на дюните, понеже дюни вече няма да има; защото няма да можете да се насладите на автентичния алпийски пейзаж на Пирин, понеже автентичността май изключва Батман; защото Конституционният съд обслужи силните на деня в противоречие с Конституцията и обяви Конвенция на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие за противоконституционна, и това е официалният, писан и подписан(отдавна предизвестен) край на правовата държава, в която смятате, че живеете, и която би следвало да пази бизнеса ви, кариерата ви, имуществото ви, живота ви.

 
Нова палатка пред парламента - "контра" на палатката на майките на деца с увреждания

Ако сте болни и си имате проблеми, и то много, и те нямат нищо общо с исканията на тези жени, дето висят от два месеца в палатката зад парламента и на главата Му и вече ви дразнят, защото изобщо не схващате каква е разликата между тях и тая с епилепсията, и оня със слепите и другия с глухите, а и да не би само те да си имат проблеми. Излезте и протестирайте, защото пътувате 400км за протокол за лекарства, които ще пиете до живот; защото лекарят, който откри заболяването ви и ви помага в най-трудните моменти, замина да работи в Германия, а негово място никой не дойде; защото вашето лекарство струва 5лв. на месец, но го няма на нашия пазар и се налага да ви го внасят в куфар от Сърбия; защото болницата, в която в момента лежите, вече почти няма сестри, и когато ви призлее дори няма на кого да се оплачете; защото половината лекарства за хроничното ви заболяване всъщност се доплащат и не можете да си ги позволите; защото имате нужда от трансплантация, което поради некадърност в Системата в България в 21в. е смущаво близо до смъртта. Системата, която убива.

Ако сте здрави и ви е абсолютно все тая за обществените процеси, защото същата вечер има много як концерт в "Маймунарника", примерно, и не ви се занимава с някакви нещастници. Излезте и протестирайте на път за концерта, защото Система, която може открито, без страх от Бога и срам от хора да изправи всичките си ресурси срещу най-слабите и уязвимите в едно общество, ще се изправи и срещу вас веднага, щом й станете неудобен. И ще ви види сметката, защото това е Система, която убива. 

 

Източник:http://clubz.bg/

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Системата ни убива - Всички! -30 юли 2018 г. в 17:00 ч.

България се обединява на 30 юли в протест срещу "СИСТЕМАТА, КОЯТО НИ УБИВА - ВСИЧКИ!"

Гражданско движение „ДНЕС”: Категорично заставаме и сме ЗАЕДНО с българските майки в националния протест и справедливите им искания!

Движение ,,ДНЕС": Категорично и безусловно подкрепяме деиствията и исканията на българските жени!

ГРАЖДАНСКО ДВИЖЕНИЕ "ДНЕС": БЕЗУСЛОВНО ПОДКРЕПЯМЕ БЪЛГАРСКИТЕ МАЙКИ!

Гражданско движение "ДНЕС": ДА ПОДКРЕПИМ БЪЛГАРСКИТЕ МАЙКИ

Българските майки: "Безпартийни сме и неподкупни!" Ние сме сила! >>

Бисер Петков покани протестиращите майки да се върнат в работната група

Слави пита: Кой се опитва да скрие истината за протеста на майките на деца с увреждания?!

Системата остава глуха за протестите на хората с увреждания! - „България: Фактите говорят“ – епизод 9

СИСТЕМАТА УБИВА всички!

Да бъдем хора! Да помогнем на майките!

Да защитим майките!

Виновните майки!

„Охранени“и платени НПО-та скочиха като лешояди върху майките. Кой ли ги насъсква...?!

С тия няма да стане

Протестираща майка – Срещу нас скочиха платени неправителствени организации, които са на държавни субсидии

Нямате ли страх от Бога? Ето го моето дете! Трябва ли да го скрием вкъщи?

Слави Трифанов: Огромна пропаст зее между властта и обикновените хора

Слави единствен стриктно спазва обещанията си към майките на деца с увреждания

Едните са в бизнес класа в самолета, а другите са на палатки пред парламента…

СВИРЕПА НАГЛОСТ! Докато жени плачейки протестират и очакват решения, безотговорни властнички се разхождат в Ню Йорк!?!

Съществуваме напук на Системата. Няма да се откажем!

Господа управници, прав ви път

Факти* >> Слави, единствен ти застана до нас в тази жестока борба!

Системата го убива!

Арогантността и циничността на Борисов удариха дъното

Слави спазва обещанията си към майките на деца с увреждания

Съществуваме напук на Системата. Няма да се откажем!

Българските медии гузно мълчат за дарението на Слави от концерта в Лондон ЗА нашите деца!*


71142