Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Символична протестна...
Символична протестна акция пред централата на Топлофикация София под надслов: „Огънят на надеждата на половин милион български семейства

Символична протестна акция пред централата на Топлофикация София под надслов: „Огънят на надеждата на половин милион български семейства"Символичният протест  пред сградата на Топлофикация София, организиран от Гражданско движение „ДНЕС” и ИК на Национална инициатива „Срещу произвола на монополите” стартира с пристигането на огъня от молебена, отслужен по-рано днес в църквата Св. Петка .

Огънят бе донесен от Кристина Димитрова, Наско от БТР и Дани Милев.

Стотиците протестиращи  освиркаха монополиста и скандираха МАФИЯ. Фактът, че потребителите дори да искат, не могат да се разделят с Топлофикация, бе илюстриран от хора, прикачени с белезници към радиатори. Хората се обърнаха с гръб към Топлофикация, демонстрирайки по този начин отношението си към монополиста.

С еднометрови букви, събралите се изписаха ЗАСРАМЕТЕ СЕ!

 Пред Топлофикация София, Обръщението на Движение „ДНЕС” и Инициативният комитет на Национална гражданска инициатива „Срещу произвола на монополите” към естествените монополи - Електроснабдяване, Водоснабдяване, Газоснабдяване и Топлофикация,  бе прочетено от Дани Милев.  Кристина Димитрова се обърна с кратка реч към протестиращите. Тя призова хората да бъдат единни срещу високите цени и ниското качество на услугите на монополистите. Протестиращите връчиха обръщението на представител на дружеството монополист.


5649