Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Слави: Искате бусове...
Слави: Искате бусове на жандармерията, на пожарната и такситата да станат линейки!? Докато десетки умират без медицински грижи..., което е ваше задължение

Слави: Искате бусове на жандармерията, на пожарната и такситата да станат линейки!? Докато десетки умират без медицински грижи..., което е ваше задължениеВсъщност, това е резултатът от вашето бездействие или по-скоро престъпно действие в здравеопазването през последните 10 години.

 

През лятото правителството се заинати като магаре на мост и не подаде оставка. То, правителството или магарето, както искате го наричайте, ни каза, че оставка няма да има, защото идва тежка икономическа и здравна криза и само то може да се справи с нея. Никой друг.

И ето че кризата дойде, а правителството, което имаше невъобразимото самочувствие, че единствено то може да се справи с нея, се проваля катастрофално.
Правителството си спечели време с хвърлянето на пари от джипката, но видимо не е използвало спечеленото време да се подготви за здравната криза.

Всъщност, правителството използва времето да спаси само себе си, а не да се подготви да помогне на всички. Което е негова основна задача и мисия.

Резултатите от това са плачевни - през телевизора здравният министър умолява болниците да не отказват прием на пациенти с Ковид, а пациенти с Ковид умоляват да ги приемат в болница, защото умират. И умират. Щото нямало места.

Така си отиде 76-годишен мъж в Плевен, който почина на стълбите пред дома си, след отказ да бъде приет в болница.

Така си отиде и 33-годишен мъж в София, след отказ да му бъде пратена линейка и да бъде приет в болница.

В целия този хаос така си отиват и хора, които нямат коронавирус. Защото все още има и други болести, от които се умира.

И това се случва, въпреки че според данните на Националния оперативен щаб още от март, в момента трябва да има около 5000 свободни легла за заразени с коронавирус в некритично състояние и над 1000 свободни легла в интензивните отделения за хора в критично състояние.

Къде са тези легла? Закрихте ли ги?

Или леглата ги има, но няма лекари и сестри? А какво направихте за лекарите и сестрите? Вдигате предизборно заплатите на раздутата си администрация, включително на някаква агенция по сортоизпитване и семеконтрол, щото била на първа линия за коронавируса, а сестрите отново да си стоят с мизерните заплати. Колко пъти сестрите бяха под прозорците и на прозорците на властта, за да искат добри условия на труд и достойно заплащане? Колко пъти ги излъгахте и пренебрегнахте? И не е ли вярно, че голяма част от медиците работят дори за по-малко пари в кризата, заради статута на болниците като търговски дружества?

Как стигнахте дотам, че сега искате бусове на жандармерията, бусове на пожарната и такситата да станат линейки? Да, изтребителите и военните кораби определено не стават за линейки.

Ето това е резултатът от вашето бездействие през тези няколко месеца. Всъщност, това е резултатът от вашето бездействие или по-скоро престъпно действие в здравеопазването през последните 10 години. Или както казва младият лекар Димитър Лунд, който отива да работи в Германия: “Може да имаш дефицит на легла, може да имаш дефицит на кадри, но най-важното е, че има дефицит на система”.

Вие видимо не можете да се справите с този дефицит. Затова си отивайте, за да дойдат хора, които могат да се справят.
 

Слави Трифонов, Facebook  

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Партията на Слави Трифонов изключва коалиция с ГЕРБ, БСП и ДПС

Слави Трифонов: Господин министър-председател, да не сте се побъркали?!

Слави: Али Реза, Ферхунде и Листопад на глупостта

Слави: Само аз ли имам чувството, че живеем в тъп виц?

Слави Трифонов: Пътят на България е само един - НАТО и ЕС

Слави: Докато Борисов и Гешев не подадат оставки, ще има бомби и пребити хора

 

 

 

 

 


139823