Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Слави с решителна кр...
Слави с решителна крачка, очаквана от всички!

Слави с решителна крачка, очаквана от всички!Информационен сайт „ДНЕС“

 

Както обеща, точно на 5 октомври Слави Трифонов ще учреди партията си "Няма такава държава". Първото събрание на новата формация ще е в зала "Рейнбоу Плаза", не с гръм, трясък и фанфари, както сме виждали при ГЕРБ и БСП.

Сред основните цели на партията са – засилено участие на гражданите във вземането на решения чрез референдуми, смяна на пропорционалната избирателна система с мажоритарна, намаляване на депутатите от 240 на 120, възможност за дистанционно електронно гласуване, както и въвеждане на задължително гласуване на избори и референдуми.

Image result for национален референдум 2016 на слави трифонов

В учредителната декларация на Инициативния комитет на партия "Няма такава държава" пък се предлага и пряк избор от гражданите на главния прокурор, на омбудсмана, както и на шефовете на областните дирекции и районни управления на МВР. В документа е поставена и амбициозната задача за реформиране на обществено здравеопазване, на образователната система и осъществяване на административната реформа.

Някои от тези цели са част от отхвърлените от Конституционния съд точки от подписката за Референдум 2016 г. ВИДЕО

 

Image result for tree

Отпаднаха въпросите за електронното гласуване, за намаляване на броя на депутатите от 240 на 120 и за прекия избор на полицейски началници по места

 

Звучи малко утопично, но всъщност съвсем не е така. Слави ще заложи енергично на онова, което крепи истинската демокрация – властта идва от народа и за народа. 

През последните близо 30 години (а и преди това) политиците – и червени, и сини, и всякакви сякаш забравиха, че те седят на топлите си държавни кресла, не защото им се падат по право, а защото народът ги е изпратил там. Референдумите са най-пряката форма на демокрация и Слави добре разбира това. Преди 3 години той успешно показа, че хората са активни и знаят какво искат. Той проведе национална подписка, свика и организира референдум, заедно с хиляди доброволци и Гражданско движение "ДНЕС", на който гласуваха 3,5 млн. българи като над 2,5 млн. казаха "ДА" и на трите въпроса, поставени в него – да има задължителен и мажоритарен вот, да се намалят субсидиите от 11 на 1 лев.

 

БЕЗ МАЖОРИТАРЕН ВОТ: Парламентът отхвърли промяната на избирателната система


Тежкият хап, който Слави трябваше да преглътне тогава бе, че политиците се подиграха с волята на хората. В продължение на години те отказаха да приемат решенията на българите и чрез процесуални и процедурни хватки се скриха зад своята власт, само и само да не направят исканите промени. След сериозен натиск Слави успя да извоюва прилагането на едно от решенията на референдума – намаляването на субсидията. Другите две обаче останаха нерешени. 

Трифонов още на 6 май пое по път много по-различен от познатия му досега. Вероятно и самият той ще поеме отговорност и ще застане начело непреостъпвайки това право на друг. Ясно е, че той напусна БТВ, но също толкова ясно е, че не оставя телевизията, напротив – тепърва ще стартират дузина тематични предавания по ТВ1, като по този начин Слави не се сбогува нито с танците, нито с песните, нито със скечовете и политическата сатира... Посвети се обаче съвсем очаквано и на нещо много сериозно – бъдещето на България.

 

 

Слави е доказал, че като истински патриот и родолюбец милее за Родината, че се бори за правата на хората, и че е един от малкото хора, които искат пълна, коренна промяна в българската политическа система, за да може бурените да се изчистят от корен. 

Проучванията сочат, че политическият му проект има реален шанс да раздвижи партийното блато и да предизвика сериозни сътресения. Ако днес имаше избори, "Няма такава държава" не само щеше да влезе в парламента, нещо повече – щеше да се бори за едно от първите две места. С влизането на "Няма такава държава" в Народното събрание и приемането на задължителното и мажоритарно гласуване, сериозно ще се пренареди политическата картина в страната. Чрез мажоритарния вот ще се смени рязко политическата класа и култура. Задължителното гласуване пък ще изкорени практиката на купуването на гласове, както и това едва 30% от българите (обикновено партийно зависими) да решават съдбата на цял народ.

Само тези две крачки са достатъчни и статуквото ще бъде разбито!

 

 Image result for слави трифонов

 

С дългоочакваното учредяване на партията, политолози, социолози и всякакви всичколози ще започнат своята обиколка по телевизионни студиа, за да тръбят, че той няма никакви шансове, че е изхабен и ще повтори вече до болка игран филм с Николай Бареков и Веселин Марешки... Така впрочем митарстваха и каканижеха празнословно и преди и след референдума.

В действителност, обаче, Слави влиза в политиката с ясна платформа, намерения и стъпки за радикална промяна, каквито няма нито една от другите парии. Слави е наясно, че не може да спечели българите с празни приказки и затова не бърза. Той оставя действията му да говорят сами за себе си. За това през последните 3 години израсналият политик показа, че държи и отстоява думата си.

 

Какво ще се случи след 5 октомври, времето ще покаже. "Няма такава държава" не може да участва в местните избори, но със сигурност ще се бори за водещото място в Народното събрание на следващите парламентарни. По всичко личи и, че ГЕРБ, основните гробокопачи на референдума съвсем скоро ще слязат от политическата сцена.

Слави Трифонов безапелационно се доказа като упорит, честен, различен човек, който иска да спомогне за възвръщането на ценностите, морала и нравствеността в България. Хората му вярват, защото през тези години той нито веднъж не се продаде и поддаде на натиска, идващ от всички страни.

Затова и Слави работи с всички сили и иска да възстанови разсипаната ни Родина..., за да може съвсем скоро всички ние отново да се гордеем с произхода си!

На добър час!

Image result for stage

 

 ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Шоу за 8% рейтинг

Алфа Рисърч: Слави и Няма такава държава стартират с 8,3%, ако сега има избори

Уважаеми зрители, приятели, „Шоуто на Слави“ свършва! А сега накъде...?!

НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА

Слави: Партиите получиха по 11 лв. на глас при транша от 19 юли, не по 1 лев

Слави Трифонов: Партиите продължават да вият на умряло за партийните субсидии. Но, какво не ви казват...?

Слави обединявя гражданите срещу партийната аристокрация! ВИЖТЕ пълния текст на учредителната декларация >>

Слави: Бях прав, че създавам "Няма такава държава"

Слави Трифонов: В момента депутати тупкат топката и не приемат решението на Референдума за субсидиите

Слави: Българските депутати се смятат за богоизбрани, а са слуги на хората

Слави Трифонов: На 942-я ден от референдума Бойко Борисов предложи най-после субсидия от 1 лев! Е идват избори!

Слави Трифонов: Партиите са си трайкали, че вземат милиони повече - свиват пари от гласовете още от 2002 г.

Месец НОЕМВРИ - месец на РЕФЕРЕНДУМА! Месец НОЕМВРИ - месец на ПОЗОРА!

Референдумът – хронология на най-зловещото убийство на властта: битката за демокрация на 3,5 млн. българи! (I част)

Референдумът – хронология на най-зловещото убийство на властта: битката за демокрация на 3,5 млн. българи! (част II)

Референдумът – хронология на най-зловещото убийство на властта: битката за демокрация на 3,5 млн. българи! (част III)

Хронология на убийството на един референдум - част 4

Слави Трифонов: ЦИК извършва огромна манипулация с референдума

Окончателно: 12 027 гласа не стигат референдумът да мине прага

Представители на „ДНЕС“ гостуваха на „Шоуто на Слави“  ВИДЕО

Митинг-концертът събра над 100 хиляди на Орлов мост

Слави и "Ку-ку бенд" на "Орлов мост" (Снимки и Видео)

Слави Трифонов и Ку-Ку Бенд - NO MERCY

 

 

Image result for национален референдум 2016 на слави трифонов

"Шоуто на Слави" внесе в Народното събрание над 600 000 подписа за провеждане на референдум


Национален референдум, иницииран от „Шоуто на Слави” - 6.11.2016 г.

Конституционния съд спря три от шестте въпроса в референдума на Слави Трифонов

 


 

 

 


113927