Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Служителите в затвор...
Служителите в затворите са в стачна готовност

Служителите в затворите са в стачна готовностПротестна готовност обявиха надзирателите в затворите. Решението е взето след среща с ръководството на Министерството на правосъдието, на която е станало ясно, че и през следващата година няма да бъдат открити исканите нови 200 щата в системата.

В софийския затвор 29 надзиратели се грижат за сигурността и охраняват малко над 800 затворници. Ивайло Григоров – председател на синдиката на служителите в затворите, припомни че при протестите миналата година основното им искане е било да се увеличи щатът в специализираните дирекции „наказания” и „Охрана”. Беше поет ангажимент за увеличаване на щата през следващите три години, с по 200 бройки годишно, за да няма инциденти и бягства”, каза още Григоров.по думите ме малкият брой служители е проблем и доказателство за това са бягствата през тази година.

 

Зам.-министърът на правосъдието Николай Проданов заяви пред БТВ, че министерството е направило необходимото исканията на синдиката за увеличаване на щата да бъдат включени в бюджета за 2020 г., но все още няма потвърждение. От синдиката на служителите в затворите са категорични, че ако исканията им не бъдат изпълнени, те ще преминат към стачни действия, като още днес изпращат отворено писмо до медиите и отговорните институции в страната, в което посочват проблемите и настояват за залагане на сума в бюджета, с която да се осигури разкриването на тези 200 щатни бройки.

 

 

Източник:https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

КОЙ чакаме да ни помогне

Протестите на МВР - грозната жалейка на властта

Истанбул въстана и победи, а ние...!?

Протест срещу Системата – тема табу за зависимите български медии

С глупавите си закони ще ни довършат! Протести са му майката!115818