Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Съединението прави с...
Съединението прави силата! <br> За референдума, българските майки, Слави и промяната в България

Съединението прави силата!
За референдума, българските майки, Слави и промяната в БългарияСайт на „ДНЕС“

 

Хан Кубрат имал трима сина. Преди смъртта си той разделил своята страна на три части и дал на всеки от синовете си дела му. Най-големият по рождение направил велик княз, а другите двама оставил под негова власт. Посъветвал ги обаче да не се делят един от друг със следния пример: Донесъл три пръчки, свързал ги и ги дал на първородния да ги пречупи, а след като той не успял да направи това, дал ги в ръцете на втория, а после на третия. След това ги разделил на три една по една и им наредил, като ги вземат, да ги пречупят, и те направили това, без каквото и да е усилие. След като направил това и по този начин им дал урок, съветвайки ги, така им казал: „Ако останете единни в съгласие и любов, никога вашите врагове не ще ви победят…“ (Constantini Porphyrogeniti. De Administrando Imperio, с, 41).

Това е една от първите истории, които научаваме в училище. „Съединението прави силата“ e девизът на България и гордо краси сградата на Народното събрание. Уви, обаче през последните десетилетия, че и преди това, управници, опозиция, дори целият български народ сякаш забравихме, че сме силни само тогава, когато сме единни. Дали пък днес след толкова години най-накрая няма да докажем, че сме горди потомци на хан Кубрат?!

На референдума през 2016 г., иницииран от Слави Трифовов, България за първи път се обедини. 3,5 млн. българи гласувахме за промяна на Системата и разбиване на статуквото. Последвахме призива на  Трифонов да застанем един до друг и да направим така, че политиците да ни чуят. И го направихме.

Ударихме звучен шамар, който и до днес ехти в техните уши и въпреки, че референдумът беше торпилиран от същата тази политическа класа, срещу която беше насочен! Референдумът бе и първата решителна стъпка към събуждането на гражданското общество, той беше доказателство, че няма да мълчим и търпим  повече, доказателство, че сме готови на решителност и последващи действия за радикални промени в страната! Референдумът бе и категорична крачка за онова което предстои, което ще се случи днес, утре... и занапред!

 

За изминалите близо три години (национална подписка 2015, референдум 2016) бавно и полека, съвсем плахо народът започна да показва своята нетърпимост и недоверие, своето желание за промяна.

Слави не изостави нас българите и продължи да се бори по свой, собствен начин – последователен, упорит, сигурен и убеден в това, което прави! Той доказа, че е истински родолюбец и патриот, който милее за България и е готов да се жертва за благото на Родината, за промяната, за справедливостта.

През юни 2018 г., след години на разтакаване (протестите на майките започнаха през 2015 г.), лъжи и лицемерие група родители на деца с увреждания излязоха на палатков лагер пред Народното събрание. Те бяха обединени от болката и ужаса, че не могат да направят нищо, за да спасят и да помогнат на своите деца. За пореден път обаче управленците им обърнаха гръб. Не ги чуха, не се трогнаха от плача и страданието на техните деца, дори напротив. Панически се изнизваха, дори се криеха от погледите на майките и дечицата им.

Слави единствен застана зад тях. Защото припозна като своя справедливата им кауза. Защото почувства болката и желанието им всичко да се промени. Слави  почти ежедневно информира зрителите за това, което се случва с майките, въпреки заплахите, въпреки информационното затъмнение, което платените медии налагат върху всичко неконтролирано и организирано от властта. Слави дари и цялата печалба от концерта си в най-голямата зала в Лондон на болните деца. И всичко това, докато депутатите се биха в парламента, разиграваха циркове, надлъгваха се за наша сметка и убиваха стадото на баба Дора...

На 30 юли от 17 ч. през Народното събрание майките на деца с увреждания организират протест. Но това не е въстание само на тези хора в защита на техните - нашите деца. Това е бунт на всички, които искат да променят Системата, СИСТЕМАТА, КОЯТО НИ УБИВА – ВСИЧКИ. Бунт на работници и работодатели, бунт на пенсионерите и на студентите, на гражданите и живеещите извън големите градове, бунт на всички, бунт и на нас, гласувалите за Референдума. След 30 юли България ще е друга, защото ще се обедини около надеждата за нов живот, за промяна, за справедливост.

Пробуждането на българския народ и промяната започна от Слави и референдума  на 6 ноември 2016 г. и ще продължи с нова сила и  размах на 30 юли 2018 г.

 

Пробуждането започнало от референдума иницииран от Слави Трифонов трябва и ще продължи и днес, и утре, и други ден...!  То трябва категорично и безапелационно не само да продължи, но и да бъде оглавено и водено не от някой друг, а само и единствено от новия лидер на България - Слави Трифонов.

Заради Родината ни, заради промяната, заради всички нас!

 

И затова днес трябва решително да се обединим и да докажем, че наистина „Съедининието прави силата“ ДНЕС!

 

 

 

 


71112