Гражданско Движение ''ДНЕС''

Свят

Начало / Актуално - Свят / Туитър се обяви срещ...
Туитър се обяви срещу онлайн платформата на Доналд Тръмп

Туитър се обяви срещу онлайн платформата на Доналд ТръмпСлед като Доналд Тръмп обяви старта на своята онлайн платформа From the Desk of Donald J. Trump Tуитър спря акаунт за споделяне на публикации от новия сайт на бившия президент на САЩ, съобщи Би Би Си.

Идеята е единствено Тръмп да пише в платформата, а акаунти в останалите социални мрежи като Туитър и Фейсбук да споделят написаното от негово име. Говорител на Туитър заяви, че акаунтът @DJTDesk е действал в разрез със забраната Тръмп да използва социалната мрежа, споделяйки информация, свързана със спрян акаунт. Според Би Би Си са създадени и други акаунти от името на From the Desk of Donald J. Trump.

Доналд Тръмп бе окончателно забранен в Туитър през януари, след като изрази подкрепа за бунтовниците, които нахлуха в Капитолия, припомня БГНЕС.

 

От Туитър заявиха, че въпреки че е позволено потребителите да споделят съдържание от новия уебсайт на Тръмп, не се позволява на дадено лице да "заобиколи" забраната. Тези правила за ''избягване'' могат да включват ''да накарате някой друг да работи от ваше име чрез акаунт, който представлява вашата самоличност, марка или бизнес''.

Би Би Си сигнализира за четири акаунта, които също споделят съдържание от новата платформа на Тръмп, а от Туитър не отговориха на въпроса какво ще се случи с тях.

 Доналд Тръмп даде старт на собствена социална мрежа

 

Източник: https://www.segabg.com/

 

 

 


150342