Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / В Разград стартира и...
В Разград стартира инициативата „ДНЕС помага“

В Разград стартира инициативата „ДНЕС помага“Гражданско движение „ДНЕС” в Разград започва доброволческата инициатива "ДНЕС помага", съобщиха от регионалния офис на движението.

Кампанията е насочена в оказване на помощ на трудно подвижни и самотни възрастни хора и граждани с физически и зрителни увреждания.

Основната цел е да се подпомогне и разнообрази живота на тази група хора.Партньори на Движението са Учителския пенсионерски клуб „Станка Николица” и Клуба на туристите ветерани „Златна есен”.

Членовете и на двата клуба са решили, че няма да им отнеме нищо участието в това начинание, но ще им донесе удоволствието, че са положили грижи за тези, които имат нужда.От движението посочват, че инициативата не е финансирана, както други подобни кампании, с европейски пари, а се прави на доброволни начала, като досега като доброволци са се отзовали 16 души.

В Разград част от кампанията ще бъде и изнасянето на здравни беседи на членовете  както на двата клуба, така и на други пенсионерски клубове изявили желание. Първата здравна беседа ще е на тема „Заболяванията през есенно-зимния сезон и как да се предпазим от тях”.


946