Гражданско Движение ''ДНЕС''

Награди „Видко”

Видко 2008 г.


Видко 2008 г.

На 16.12.2008 г. бе връчена годишната награда Видко.

„Тази година посредством Агеция ЕСТАТ проведохме проучвания в различни градове, свързани с удовлетвореността на хората от местата власт”, разказа зам. председателя на сдружението Анжелика Цокова. „И решихме, че онези кметове, които са получили най-висока оценка от своите съграждани, следва да бъдат поощрени.” 

Кмет-„отличник” се оказа градоначалникът на Монтана Златко Живков с обща оценка 4,83 втори е бургаският кмет Димитър Николов с 4,32, а само на 2 стотни след него остана Петър Паунов от Кюстендил. 

Кметовете на Монтана и Кюстендил дойдоха лично да получат наградите си. Поради ангажименти Димитър Николов не успя да пристигне, затова пък изпрати своята очарователна заместничка Ивелина Василева да получи от негово име красивата статуетка. 

И бонбони с късмети бяха приготвили за гостите си домакините. Г-н Златко Живков изтегли шоколадов бонбон, увит в късмет, който гласеше: „Животът е прекрасен, но ти можеш да го направиш още по-прекрасен”, което се превърна и в пожелание към всички. 

Не по-малко подходящо пожелание за кмет изтегли за кмета си Димитър Николов представящата го заместничка г-жа Васлева: „Силата е в теб”. 

Сред гостите на видовденци бяха „ясновидецът” бургазлия Ники Георгиев, актрисата Латинка Петрова, която е сред учредителите на сдружението, астроложката Оксана, спортният журналист от БНТ Камен Алипиев.