Гражданско Движение ''ДНЕС''

Награди „Видко”

Видко 2009 г.


Видко 2009 г.

„ДНЕС” подкрепи и стана партньор на инициативата на Гражданско сдружение „Видовден” за връчване на годишни награди „Видко” за принос и заслуги в развитието на гражданското общество в България. „Видовден” и Гражданско движение „ДНЕС” номинират и връчват награди „Видко” за 2009 г. в 3 категории: „Гражданин за пример”, „Общественоангажирана личност” и „Неправителствена организация”.

Теодора Захариева е отличена като „Гражданин за пример”, заради куража си да се изправи  срещу безхаберието на държавата по отношение на онкоболните в България и да спечели тази битка.Еврокомисар Меглена Кунева е отличена в категорията „Общественоангажирана личност”, за това че насърчава гражданите да повишават знанието за права си и активно да ги използват, да имат активна позиция и силата и увереността да я отстояват, „да не бягат от думата гражданин”. 

Фондация „Асоциация Анимус” получава наградата в категория „Неправителствена организация” за приноса си обществото и институциите да осъзнаят отговорността, която носят за изкореняване на насилието,  за защита на човешките права и за активната работа за превенция и в подкрепа на жертвите на трафик и домашно насилие.