Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Втори протест на мед...
Втори протест на медицинските сестри в Бургас за един месец

Втори протест на медицинските сестри в Бургас за един месецПлакати с надпис „Да на милосърдието, да на достойния труд, да на достойното заплащане, не на търговията със здраве. Ние сме сърцето на здравеопазването!“, носиха в ръце медицински сестри, лаборанти и други служители в сферата на здравеопазването. Те излязоха на протест пред сградата на община Бургас.

Това е вторият митинг на който здравните рабитници изразиха своето недоволство от системата на заплащане. На първи март тази година те отново се събраха на същото място, но уточниха, че протестът им не е към община Бургас.

 

 

И тогава и сега те са категорични: “Искаме да останем да живеем и работим в България. Условието за това обаче е, да се сложи край на унизителното заплащане и мизерните възнаграждения, които получаваме“.

 

Сестрите излязоха с декларация, която е адресирана до премиера Бойко Борисов, министърът на здравеопазването и омбудсманът Мая Манолова.

 

Те настояват за месечно възнаграждение в размер на две минимални работни заплати за страната, заплащането на нощния и всеки извънреден труд да бъде регламентиран, както и да се премахнат търговските дружества в сферата на здравеопазването.

 

 

 

 

„Ние сме сърцето на здравеопазването“ и „Не ни прогонвайте в чужбина“, бяха част от лозунгите, чрез които медицинските сестри изразиха отношението си към ситуацията в която са поставени.

 

Те пуснаха балони в небето, които са символ на техните колеги, които работят в чужбина.

 

Източник: https://www.actualno.com/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Да подкрепим жените, които дават живот! >> Гледайте в 15 ч. на Фейсбук страницата на Движение „ДНЕС“ протеста на медицинските сестри

Медицинските сестри не се разбраха с министерството, ще протестират всеки ден

Замазване! >> Медсестрите в "Пирогов" с 60 до 90 лв. увеличение на заплатите

Медицински сестри от болницата в Добрич подадоха оставка

Медицинските сестри продължават протестите

Цяла очна клиника във Варна напуска групово


93663