Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Жители на "Младост" ...
Жители на

Жители на "Младост" отново на протест срещу Центъра за наркоманииЖителите на столичния район "Младост" 1 обявиха, че отново излизат на протест днес. Те ще блокират бул. "Цариградско шосе" в посока центъра. 

 

 

Хората протестират срещу решението Центърът за лечение на наркозависими да се помещава в сграда, която е до блок 18 в квартала.

Протестиращите са притеснени, че центърът е до жилищен блок и е в непосредствена близост до две детски градини и училище.

"Откакто е позициониран центърът на територията на квартала, има кражби, разбити коли и празни шишета от метадон около градинките и в междублоковите пространства.

Това няма как да остане незабелязано от нас и децата ни", пишат те до медиите. 

Очаква се днес протестът да блокира "Цариградско шосе" в посока столичния център в 18:30. Жителите на района са категорични, че протестите ще продължат до преместването на центъра всеки понеделник.

Припомняме, че протестите започнаха в началото на октомври, когато се разбра, че Центърът по наркомании е преместен в нова сграда. От Министерството на здравеопазването заявиха, че това е временно и до края на декември се очаква да бъде на ново място. 

От района обаче искат Центърът да бъде преместен по-рано.

 

 

Източник:https://24novini.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

КОЙ чакаме да ни помогне

Протестите на МВР - грозната жалейка на властта

Истанбул въстана и победи, а ние...!?

Протест срещу Системата – тема табу за зависимите български медии

С глупавите си закони ще ни довършат! Протести са му майката!

Не само жилищата и Парламентът ни е пренаселен... от лентяи116601